Spel

Inkscape – Illustration – ‘Creative Growth’ 20 år av Inkscape

Creative Growth – Illustration i Inkscape

Det är Inkscapes 20-årsjubileum och de kör en månatlig tävling. Jag kunde inte motstå frestelsen och var tvungen att prova det. Det är ytterligare en illustration jag gjort rent för skojs skull (och kanske lite för att se om jag fortfarande kan få det att hända). Den senaste tiden har kroniska värk och smärtor ökat. Jag har ingen aning om vad som utlöste det. Det är bara irriterande och frustrerande… men även med låga energinivåer och mer smärta än jag skulle vilja, kan jag fortfarande ha väldigt roligt med min konst.

 

2dgameartguru - 20 år av Inkscape - vektorillustration
2Dgameartguru - spacer
2Dgameartguru - spacer
2dgameartguru - 20 år av Inkscape - vektorillustration
2Dgameartguru - spacer
2dgameartguru - 20 år av Inkscape - vektorillustration
2Dgameartguru - spacer
2dgameartguru - 20 år av Inkscape - vektorillustration
2Dgameartguru - spacer
2Dgameartguru - spacer

Ett axonometriskt rutnät är utgångspunkten för denna illustration. Det hjälper till att skapa de två siffrorna i rätt perspektiv. Jag duplicerade dem och placerade om dem för toppen av krukorna innan jag lade till sidorna som nya former (med hjälp av snap för placering). Offset path-effekten skapar mindre former för planteringarnas inre golvdelar. Asfaltläggare är rundade rektanglar som monteras på gallret. Jag använde en enkel version och en annan med större djup och skuggning. Duplicering, skalning och ändring av gradientpositionen möjliggör snabba variationer och komplexitet.

gör växtligheten

2Dgameartguru - spacer
2Dgameartguru - spacer

Jag använde enkla linjer med Power Strokes för växtligheten. Justering av gradientens position för att skapa den mörkaste skuggningen. Detta tillvägagångssätt verkar lättare att redigera än enskilda övertoningar för varje ark.
“Konstiga rötter” använder taper stroke-effekter. Jag grupperar basformen och använder den som ett klipp i en grupp klipp och en dubblett med extra oskärpa och en mörklila skapar skuggan. Jag kan sedan lägga till dubbletter av linjerna i klippgruppen, ändra storlek på konen och enkelt skapa luckor. Enkla linjer gjorda med pennverktyget och en bred linje inställd på “Overlay” skapar mönstret.

Den här posten Inkscape – Illustration – ‘Creative Growth’ 20 år av Inkscape dök först upp i 2dgameartguru.