SPORT

Deontay Wilder “återfödd” efter att ha tagit sydamerikansk psykedelisk drog

Deontay Wilder sa att han var “återfödd” efter att ha gått igenom ett psykedeliskt drogprogram i Costa Rica, medan han förbereder sig för låda Jose Parker denna helgen.

Den amerikanska tungviktaren kommer att slåss mot Parker i Saudiarabien på lördag (23 december), på samma kort som Anthony Joshua mot Otto Wallin. Wilders kamp markerar hans första kamp sedan dess slog ut Robert Helenius i första ronden i oktober 2022.

Wilders unika förberedelse inför lördagens kamp inkluderade en retreat på Rythmia-anläggningen i Costa Rica, där han drack en sydamerikansk psykoaktiv drink som heter ayahuasca.

Ayahuasca innehåller Dimentyltryptamin (DMT), som är en klass A-drog i Storbritannien och därför olaglig – precis som ayahuasca själv. Vissa experter varnar för användningen av ayahuasca, medan NFL-spelaren Aaron Rodgers och skådespelerskan Megan Fox är förmodligen bland dess försvarare. Prins Harry erkände också att han använt det i terapi men han avrådde från att dricka drycken för rekreationsändamål.

“Åh, man, ayahuasca har varit… Man, det har varit en av de viktigaste sakerna i mitt liv som jag är glad att jag försökte,” sa Wilder, 38. Telegrafen.

“En av de bästa resorna att uppleva, det har varit en vacker sak för mig, och om du frågar min fru kommer hon att säga att det har gjort mig mer känslig. Och hon har nog rätt, men det gjorde mig också gladare. Jag kommer på mig själv med att uppskatta även de minsta saker – och jag säger inte att jag inte gjorde det tidigare – men uppskattningsnivån har ökat.

“Ayahuasca har gjort vackra saker för många människor, inte bara mig, där de har fört in bekräftelse i sina liv eller någon form av förståelse för den väg de är på i sina liv. Jag ser fram emot att göra detta många, många fler gånger. Jag vill faktiskt göra det efter den här kampen också.

Wilder (vänster) mot motståndaren Joseph Parker

(SKYFFEL)

“De gjorde medicinen på plats, DMT, och det var helt enkelt en vacker upplevelse. Jag rekommenderar starkt alla att prova det, jag rekommenderar det verkligen, det har verkligen hjälpt mig i mitt liv. Jag är en av de lyckligaste människorna jag känner i mitt liv och Gud är god.”

Wilder hade en lång obesegrad löpning och blev WBC-mästare i tungvikt innan de förlorade titeln till Tyson Fury 2020. Paret kämpade initialt till en kontroversiell oavgjord oavg 2018 innan Fury stoppade Wilder i deras revansch för att ta bältet. Sedan, i en trilogikamp 2021, slog britten ut Wilder igen för att behålla titeln.

Wilders enda fight sedan dess var att slå ut Helenius, som Joshua slog ut i den sjunde ronden i augusti.

Joshua vs. Wallin är listad som huvudevenemanget i Riyadh på lördag, eftersom “AJ” letar efter sin tredje vinst för året efter att ha besegrat Helenius och Jermaine Franklin. Britterna övervann Franklin i april innan de stoppade Helenius.

Klicka här att prenumerera på The Independents Sport YouTube-kanal för alla de senaste sportvideorna.