SPORT

Denna dag 2014: “Super” Mario straffades för rasistiska och antisemitiska kommentarer

Denna dag 2014, Liverpool angripare Mario Balotelli avstängdes och bötfälldes efter att ha gjort rasistiska och antisemitiska kommentarer på sociala medier.

Den då 24-åringen stängdes av för en match, fick böter på 25 000 pund och beordrades att delta i en utbildningskurs efter en utfrågning av en oberoende tillsynskommission, efter att ha accepterat ett grovt brott mot fotbollsförbundets regel E3 rörande referenser till etniskt ursprung, färg, ras, nationalitet eller religion eller tro.

Italien International Balotelli åtalades efter att ha lagt upp en bild av datorspelsfiguren Super Mario på Instagram som innehöll orden “hoppa som en svart person och plocka upp mynt som en jude”.

Jag ber om ursäkt om jag förolämpat någon. Inlägget var tänkt att vara antirasistiskt med humor

Mario Balotelli

Han raderade snabbt inlägget och bad dagen efter om ursäkt via sitt Twitter konto.

Balotelli skrev: “Jag ber om ursäkt om jag förolämpat någon. Inlägget var tänkt att vara antirasistiskt med humor. Jag förstår nu att ur sitt sammanhang (detta) kan ha motsatt effekt.”

Efter kommissionens beslut bad Balotelli ännu en ursäkt till sina lagkamrater och klubbens fans.

Han skrev på Twitter: “Efter de senaste händelserna i samband med mitt inlägg om “Super Mario”, har FA:s beslut gjort det klart att det var fel.

“Jag ångrar att mina lagkamrater och Liverpool FC-fans måste straffas för något jag gjort och nu ångrar jag det.

“Det är min avsikt att följa FA:s beslut och se till att detta aldrig händer igen.”

Gammal Inter MilanManchester City och AC Milans anfallare Balotelli, nu 33 och spelar fotboll i Turkiet för Adana Demirspor, har inte varit främmande för kontroverser under sin karriär.

Dagar efter att ha skrivit på för City skapade han rubriker efter att ha kraschat med sin Audi R8 på väg till klubbens träningsplan och hittades bärande 5 000 pund i kontanter, och fick ytterligare en inkörning med räddningstjänsten efter att ett fyrverkeri avfyrats. i badrummet i sitt hus och orsakade en brand.