Spel

Affinity Designer – Illustration – ‘Pumpkin Tower’

Pumpkin Tower – Illustration i Affinity Designer

Det här var mitt bidrag till bannertävlingen för tornet och tornet. Affinity Designer – Hands-On Facebook-grupp. Eftersom jag är gruppadministratör och bedömer bidragen deltog den inte i tävlingen, men det var väldigt roligt att jobba med.

Jag behövde också bevisa något för mig själv, eftersom jag precis hade ett frustrerande möte med handterapeuten. Bilder från tre år sedan visade några stora förändringar, inga till det bättre. Det är särskilt frustrerande eftersom jag inte kan göra så mycket annat än att träna, fortsätta använda händerna och övervaka den progressiva försämringen av mina handmuskler.
Så istället för att sitta och tycka synd om mig själv (det gjorde jag ett tag och blev snabbt uttråkad) satte jag mig ner och jobbade på en utmanande illustration. Det var kul!

2dgameartguru - Pumpkin Tower
2dgameartguru - Pumpkin Tower
2dgameartguru - Pumpkin Tower
2dgameartguru - Pumpkin Tower

När det gäller processen använde jag avsmalnande slag för vinstockarna, förstorade dem och satte dem i en grupp för att använda med Shape Builder. Skapar de sammanlåsande elementen i delar. Det blir lätt förvirrande när du har mer än 2 rader. Jag slog sedan ihop dem igen med Boolean Add för att skapa formerna för urklippsmaskerna. De initiala linjerna blev grunden för skuggning och en kopia använder en vektorpensel för linjemönstren. Fler linjer med avsmalnande drag sticker ut med Overlay och Add som blandningsläge. Ytterligare former ändrar färgen på grönt med Vivid Light och Color som blandningsläge.

Den här posten Affinity Designer – Illustration – ‘Pumpkin Tower’ dök först upp i 2dgameartguru.